راهنمای نصب جک گازی
جک گازی به عنوان نیروی کمکی برای باز کردن و بستن دربها به کار برده میشود و وظیفه آن بلند کردن و نگهداشتن درب کابینت به صورت امن و کنترل شده است. مهمترین نکتهای که برای طراح و کاربر نهایی جک کابینت در نظر گرفته میشود میزان نیروی نگهدارنده آن است و این در واقع نوعی تعامل مکانیکی و انسانی است که در ساختار جک کابینت وجود دارد.
یکی از انواع جکهای کابینت که در کابینتهای بالابازشو استفاده میشود جک پمپی است که باید متناسب با وزن درب کابینت انتخاب شود. سایز جک پمپی نیز متناسب با سایز درب انتخاب میشود. نکاتی در رابطه با ارزیابی و اندازهگیری محل نصب جک پمپی وجود دارد که در ادامه همراه با تصویر شرح داده شده است.

نقطههای P1 و P4 نیروهای سیستم هستند که قابل اندازهگیری بوده و باید توسط طراح ساختار در نظر گرفته شود.
P1 نیروی موردنیاز برای کامل باز نگه داشتن درب است.
P4 حداکثر باری است که به سیستم وارد میشود. جک در حالت فشرده درب را به بستهترین حالت میرساند. براکت و لولا باید تحمل این میزان از نیرو را داشته باشند.
نیروی ارگونومیک
نقاط P2 و P3 نیروهای ارگونومیک هستند. اینها نیروهای داخلی هستند که کاربر عملکرد جک را با آنها ارزیابی میکند.
P3 نیروی نگهدارنده کلیدی هنگام بستن دریچه است. این نیرو برای بستن درب هنگامیکه جک در حالت کاملا باز قرار دارد مورد نیاز است. میزان نیرو در این حالت 60 نیوتون یا کمتر است.
موقعیت نصب و اندازه جک گازی

اندازهگیری موقعیت نصب
در جک های گازی دو نقطه نصب وجود دارد. نقطه نصب ثابت و نقطه نصب متحرک.
همانطور که از نامشان مشخص است، نقطه نصب ثابت، بدون حرکت است؛ درحالیکه نقطه نصب متحرک هنگام باز و بسته شدن درب بواسطه بازو میچرخد.
همانطور که در تصویر دوم مشخص است، کمپانی Camloc Motion Control نقطه نصب متحرک را هنگام جایگذاری جک گازی به اندازه یک سوم طول درب از لولا به بعد در نظر گرفته است.
این راهنمای درستی برای محل قرارگیری جک گازی است؛ اما در صورت تغییر در نظر گرفتن اندازه جک بسیار مهم است.

اهمیت تعادل درب با سیستم جک ساده
اگر سیستم بازشو درب کابینت ساده و بدون جک گازی باشد، در اصطلاح مکانیکی به آن اهرم درجه دو میگویند.
سازه در نقطه A میچرخد. وزن درب 50 کیلوگرم است. فاصله نقطه مرکز جابهجایی با نقطه A که محل چرخش است و نقطه B که فردی درب را به سمت بالا باز میکند یک اندازه است.
برای اندازهگیری نیروی روبه بالا (F) باید فردی درب را به صورت افقی و متعادل نگه دارد.

اگر نقطه مرکز جابجایی(G) از نقطه A یعنی نقطه محور دور شود، دیگر اندازهها مساوی نیستند. اندازه مرکز جابجایی که بیشتر سنگینی درب در این قسمت است (XG) از نقطه (A) 0.8 متر است. و اندازه کلی درب (Z) 1.2 متر است.
در هر دو مورد ساده است؛ زیرا در هر دو تمام نیرو بدون استفاده از جک گازی عمودبر میله است. اما زمانی که از جک گازی استفاده میکنیم، مشکل کمی پیچیدهتر میشود.

اهمیت تعادل درب با سیستم جک گازی
در این بخش باید به عکس شماره 5 و اصطلاحات آن که در زیر آوردهایم مراجعه کرد.
Z: طول درب (متر)
XG: مرکز درب (متر)
LS: شعاع نیروی جک گازی (متر)
F1: نیروی بازشونده (نیوتون)
G: وزن درب
F2: نیروی بستن درب (نیوتون)
N: تعداد جک گازی
اندازه جک گازی موردنیاز با استفاده از فرمولهایی که در ادامه آمده است قابل ارزیابی است. در این فرمولهای اندازه گیری از قاعده خط نیرو استفاده شده است.
به منظور اندازهگیری نیرو دو فاکتور اساسی باید در نظر گرفته شود:
LS: شعاع نیروی جک گازی (متر) که فاصله بین نقطه A و خط مرکزی جک گازی است.
N: تعداد جک گازی
این فرمولها برای تخمین حداقل نیروی موردنیاز به کار برده میشود و حالت مطلوبی برای موقعیت نصب ارائه نمیدهد. راهحل بهتر با استفاده از نرمافزارهای تخصصی به دست میآید.